Koper

Weet jij nog wat je deed op 2 maart 2009?

Ik wel.

De bankencrisis was de Atlantische oceaan overgestoken en hield flink huis onder de reclamebureaus. Die maandag bereikten zowel de Dow Jones als de AEX het laagste peil in 12 jaar. Ondertussen bevond ik me in een ander soort turbulentie. De voorafgaande maanden had ik hard gewerkt aan een plan. Er was een naam, een logo, een laptop en een bureautje. En die ochtend om half 10 stond ik voor de deur van de Kamer van Koophandel, vestiging Tilburg.

Een half uur later stond ik weer buiten met mijn inschrijving – papier was toen nog mainstream – en een miniflesje champagne. Ik heb er niet eens een foto van. Selfies maken was nooit zo mijn ding en ik betwijfel of mijn toenmalige telefoon er wel toe in staat was.

Ook zonder foto komt er vanzelf een dag dat zo’n moment als dit een mijlpaal in je bestaan als zelfstandige wordt. En vandaag is die dag: 12,5 jaar Esther schrijft. Ik ben dankbaar voor iedere opdracht en elke samenwerking die dit jubileum dichterbij gebracht hebben; elk verhaal, magazine, boek, concept en artikel; iedere website, campagne en brochure.

Ik zal die uitgekauwde Engelse uitdrukking hier maar niet aanhalen.

Maar het is wel zo.