Workshop bloggen

Schrijven voor je bedrijf

workshop bloggen voor ondernemers en professionals die zelf willen schrijven voor en over hun bedrijf

Tuurlijk, schrijven kun je best zelf. En je wilt ook wel zelf bloggen, maar wanneer, waar en hoe? Deze workshop bloggen is de kickstart voor je zakelijke blog.

Ben jij al heel lang van plan om te gaan bloggen, maar komt het er steeds niet van? Denk je veel te lang na over die briljante openingszin, struikel je vervolgens over een dt-kwestie en geef je vervolgens toch maar weer op? Ben jij ondernemer en heb je een stok achter de deur en een duwtje in de goede richting nodig zodat het eindelijk een keer wél lukt? Dan is deze workshop wat voor jou.

Wat gaan we doen?

In een klein groepje (max. 6 personen) gaan we aan mijn stamtafel aan de slag. Niet te veel denken, gewoon doen. De kennis heb je namelijk al, je hoeft hem alleen maar op papier te zetten. Dus relax en laat de woorden uit je pen stromen. Dat werkt verrassend goed. Echt waar.

Met een kop koffie of thee erbij gaan we eerst brainstormen over de onderwerpen waar jij over kunt schrijven. Je hebt zo een vel vol. Je kiest de vijf onderwerpen die jou het meest aanspreken en die ga je één voor één uitschrijven. Volgens de snelschrijfmethode die ik je ter plekke uitleg.

Daarna gaan we nabewerken, leer ik je wat kneepjes om jouw blog meteen beter te maken en bedenken we pakkende titels. Weet je van tevoren al wat jouw grootste valkuil is, laat het me dan weten dan nemen we dat in deze ronde mee.

Afhankelijk van hoe productief je werkt, ga je naar huis met een aantal blogs waarmee je vooruit kunt op jouw website en in je social media. Met de methode kun je thuis ook aan de slag.

Wat gaan we niet doen?

Deze workshop is geen taalcursus. We gaan niet (al te diep) in op spelling en grammatica. We gaan vooral ideeën genereren en teksten produceren.

Wat heb je nodig?

Maak het jezelf gemakkelijk en neem je fijnste pen en schrijfblok mee. Ik raad je aan om met de hand te schrijven, dat is in dit proces echt een pré. Heb je zwaarwegende redenen om toch digitaal te schrijven dan kun je een laptop of tablet meebrengen. Hou er rekening mee dat de ruimte aan tafel en het aantal beschikbare stopcontacten beperkt zijn.

Waar en wanneer?

Plaats, datum en tijden in overleg.
Ook mogelijk als in company-training

Kosten:

€ 75,00 p.p. exclusief btw, inclusief koffie/thee plus iets lekkers

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan even contact op.

Wat deelnemers zeggen over de workshop:

“Ik heb iets geleerd waar ik mijn leven lang wat aan heb.”

“Nooit gedacht dat ik na jouw uitleg en tips binnen 1 uur 3 blogs zou kunnen schrijven.”

“Ik heb nu legio onderwerpen om over te schrijven.”

“Ik blog al jaren, en toch geeft deze workshop weer nieuwe manieren om weer fris en vooral efficiënt te bloggen.”

Aanmelden?

Bel 06-40932385 of stuur een e-mail naar esther@estherschrijft.nl

Ook voor meer info, trouwens.