Over Esther

605309-300x300

Als er iets is wat ik in de afgelopen 15 jaar geleerd heb, is het wel dat copywriting veel meer is dan een onberispelijke spelling en taalgevoel. Het gaat vooral over de aansluiting vinden bij de doelgroep, de vertaalslag maken van aanbod naar behoefte. Dat deed ik voor talloze bedrijven, groot en klein, en hoe verschillend zij ook waren, ze hadden één ding gemeen: ze wilden zichtbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat tekst daar een onmisbaar middel voor is. En Google is het met mij eens.

Laat tekst voor je werken

Hoe gebruik je tekst om indruk te maken op (potentiële) klanten, om ze voor je te winnen? Stel ze centraal, laat zien dat je ze begrijpt en als je schrijft, maak hen dan de hoofdpersoon. Schrijf niet ‘ik’, maar ‘jij’. Vind je dat lastig? Bel mij. Ik help je graag.

Waar komt dat schrijftalent vandaan?

Schrijven doe ik al zo lang als ik een pen kan vasthouden. Als kind al schreef ik gedichtjes en verhalen. Mijn leraar Nederlands op het gymnasium kreeg gelijk toen ik na mijn talenstudies ‘de schrijverij inging’, zoals hij voorspelde. Als copywriter/tekstschrijver mocht ik communicatieconcepten bedenken en invullen voor bedrijven als de Rabobank en Mars, eerst in dienst van een reclamebureau in een team van vormgevers en art directors, sinds begin 2009 als zelfstandige onder de naam Esther schrijft.

Taal, tekst en concept

Esther schrijft teksten en bedenkt concepten voor brochures, advertorials, websites, nieuwsberichten, columns en nog veel meer. Esther schreef onder andere voor de Rabobank, Netwerk BrabantDPI, Gemeente Haaren, NH Hoteles, Tias Nimbas, Mars, Care schadeservice, TBV Wonen, Atos, Euretco, Ecophon, Novartis, de Ideeale Fabriek, fijnevent, Alvero kantoormeubelverhuur, MAKZ Kalkzandsteen, BVR, Move Beyond, BRESS, TnP Visual Workplace, en SWO Drimmelen.

Opdrachtgevers over Esther schrijft:

“Esther heb ik leren kennen als ‘freelance copywriter, tekstschrijver en redacteur’. Dat is een hele mond vol en toch ben ik er achter gekomen dat dit niet geheel de lading dekt… het is meer dan dat. Esther heeft voor de nieuwe website van Flier! de teksten geschreven. Een bijzonder traject waarbij zij écht luistert, meedenkt, adviseert en daardoor een beetje (veel) in jouw huid kruipt. Ze maakt niet alleen tekstueel de juiste vertaalslag, het lijkt alsof ze jouw woorden en gedachten smaakvol uit haar pen tovert. Zonder de focus te verliezen voor wie de teksten zijn en wat hun doelstellingen zijn. Daarnaast is ze ook een heel prettig persoon om mee samen te werken. Met een grote passie voor letters en dat zie je terug… eh nee, dat lees je terug. Kortom: een aanrader!”
Leon van der Flier, visual artist en conceptueel fotograaf .

“Esther heeft voor mij de teksten gemaakt voor mijn website. Ze viel mij op vanwege haar eerlijkheid. Esther is heel toegankelijk, ze vraagt, luistert en trekt alles uit de kast op zoek naar de juiste ‘tone of voice’. Dat heeft tot een heel mooi resultaat geleid!”
Ellen van den Doel, zelfstandig communicatietrainer.

“Om een goede start te maken is een professionele uitstraling van je website met de juiste teksten zeer belangrijk. Wij van Saved by ED hebben Esther ingeschakeld. Of we daar spijt van hebben, ABSOLUUT NIET! Esther is een persoon met vele kwaliteiten. Ze weet hoe ze informatie het beste kan overbrengen aan een lezer. Esther heeft een keiharde inzet en vooral een grote betrokkenheid getoond voor dit project. Ze wist ook tijd te maken buiten haar werktijden daar waar het nodig was. Wat ik nooit zal vergeten is: ‘Ik ben bijna klaar met eten. Vind je het goed als ik je na het eten bel?’ Nogmaals bedankt voor je inzet!”
Zekeriya Aksar, initiatiefnemer en eigenaar van Saved by ED

“Esther schrijft nu al een aantal jaar voor het bewonersblad van TBV Wonen en ik heb nog geen minuut spijt dat ik haar destijds ingeschakeld heb. Ze stelt de juiste vragen tijdens interviews, weet mensen op hun gemak te stellen, is flexibel en schrijft toegankelijk en vlot, passend bij de doelgroep.”
Marleen Wickering, communicatieadviseur bij TBV Wonen

“Esther Nagtegaal is een flexibele copywriter die zich goed inleest en met originele tekstideeën komt. Al is de opdracht nog zo summier ze levert altijd teksten die de juiste snaar raken. Ze komt haar afspraken na en is daarnaast een erg prettig persoon om mee samen te werken.”
Lisenka Somers, accountmanager bij GPR. Communicatie.

“Naast accuraat en snel kan Esther als geen ander jouw ‘persoonlijke touch’ vertalen. Voor mij is Esther dan ook niet alleen tekstschrijver maar een businesspartner.”
Stephan Snijders, businesscontroller/consultant bij Pinstripes.

“Wat ik belangrijk vind aan bussinespartners is dat er wordt nagekomen wat er beloofd wordt. Esther heeft mij nooit in de steek gelaten en heeft ook altijd ‘kunnen leveren’. Zij heeft een bijzonder creatieve geest wanneer het gaat om teksten. Al jaren kijkt ze mijn columns na op taalfouten. Mijn webteksten had ik eerst zelf verzonnen, ik was er van overtuigd dat het goed was, op wat taalkundigheden na natuurlijk. Toch gaf Esther er weer een draai aan waardoor het allemaal beter liep. Dat ‘meedenken’, meevoelen van Esther maakt voor mij het verschil dat ik nooit de behoefte heb gehad verder te kijken. Ik vind haar talent m.b.t. taal en pakkende teksten, onweerlegbaar en bijzonder productief. Ik hoop nog heel lang van haar diensten gebruik te mogen maken.”
Dick Ramp, eigenaar Bureau Impuls

“Ik heb met Esther Nagtegaal jarenlang samengewerkt als creatief/copywriter voor concepten en het afnemen van interviews en het schrijven van teksten voor allerlei publicaties. Dit heeft zij gedaan voor een aantal van onze klanten maar de focus was vooral lokale Rabobanken. Ik heb haar leren kennen als een zeer prettig persoon waar je heel goed mee kunt samenwerken. Ze is accuraat en professioneel. Veel succes Esther!!”
Carla Ottenhoff, (voormalig) directrice GPR. Communicatie.

“Ik werk al jaren met Esther samen daar waar het professionele tekstproducties betreft. Esther weet zich zeer snel in te leven in klanten en hun marktomstandigheden. Als mens is Esther een plezier om mee samen te werken. Esther heeft een journalistieke manier van schrijven maar is ook zeer bedreven in het schrijven van vlijmscherpe commerciële teksten.”
Arno Meulendijks, Fairmind bright creatives

“Ik ben zéér verguld met het artikel. Er zijn naar aanleiding van mijn boek meerdere artikeltjes geschreven. Jouw artikel onderscheidt zich door juiste inhoud, scherpte en toon. Mijn welgemeende complimenten.”
Fons Huijgens, Hucofin. Auteur van ‘De Bank de Baas’